پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1404/01/14

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

ضرورت تقویت همکاری‌های بین‌بخشی، سیاست‌گذاری‌های مؤثر و تغییر رفتارهای فردی و اجتماعی در راستای پیشگیری از چاقی
 
ارائه بیش ۱۱۷۱۲هزار مورد مشاوره تغذیه به افراد دارای اضافه وزن در 9 ماهه گذشته سال جاری
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان همزمان با روز جهانی چاقی، اعلام کرد که در ۹ ماه گذشته،  هزار مورد مشاوره تغذیه به افراد دارای اضافه‌وزن توسط کارشناسان تغذیه حوزه معاونت بهداشت ارائه شده است.
 
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی یاسوج، دکتر « مسلم شریفی» با بیان اینکه ۱۴ اسفند امسال، روز جهانی چاقی با شعار «تغییر محیط، زندگی سالمتر» نامگذاری شده است، گفت: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۲ میلادی، از هر ۸ نفر در جهان یک نفر مبتلا به چاقی بودند و با توجه به روند کنونی، پیش بینی می شود که در سال ۲۰۳۵ میلادی، ۱ و ۹ دهم میلیارد نفر در جهان (۱ نفر از هر ۴ نفر) به چاقی مبتلا شوند.
 
دکتر مسلم شریفی، با اشاره به آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ افزود: درصد موارد اضافه وزن و چاقی شناسایی شده در کودکان زیر ۵ سال،  ۳ درصد؛ ۱۶ درصد در نوجوانان؛ ۷ /۳۲ درصد در جوانان؛ 55.7 درصد در میانسالان۷/ ۳۵ درصد در سالمندان است.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رییس مرکز بهداشت استان گفت، چاقی را یک بیماری مزمن دانست که خطر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی-عروقی، برخی سرطان‌ها و اختلالات متابولیکی را افزایش می‌دهد و افزود: چاقی حاصل تعامل پیچیده عوامل ژنتیکی، رفتاری، محیطی و متابولیکی است. الگوی تغذیه نامناسب، کم‌تحرکی، استرس مزمن و اختلالات هورمونی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در بروز این مشکل هستند.
 
دکتر شریفی یکی از اولویت‌های گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه را اجرای برنامه پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی در کودکان، نوجوانان و افراد بالای ۱۸ سال برشمرد و گفت: در همین راستا طی ۹ ماهه نخست سال ۱۱۷۱۲ مورد مشاوره تغذیه به افراد دارای اضافه وزن و چاق که به کارشناسان تغذیه ارجاع داده شده صورت گرفته است.
 
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی در پایان بر ضرورت تقویت همکاری‌های بین‌بخشی، سیاست‌گذاری‌های مؤثر و تغییر رفتارهای فردی و اجتماعی در راستای پیشگیری از چاقی تأکید کرد و افزود: روز جهانی چاقی فرصتی است تا به اهمیت اقدامات پیشگیرانه توجه کنیم و از طریق آموزش، حمایت اجتماعی و سیاست‌های کلان، گامی مؤثر در کنترل این بیماری مزمن برداریم.
تصاویر پیوست